O femeie și-a recăpătat vederea în urma unui accident banal, asta după ce mai bine de 20 de ani a fost oarbă

O femeie și-a recăpătat vederea în urma unui accident banal, asta după ce mai bine de 20 de ani a fost oarbă

O femeie care și a pierdut vederea acum mai bine de 20 de ani, vede din nou, după ce a căzut din neatenție în propria casa. Mary Ann Franco în vârstă de 70 de ani și recăpătat treptat vederea, după și-o pierduse în urma unui accident de mașină petrecut în anul 1993. În urma nefericitului eveniment, femeia a avut nevoie de o operație la coloană, intervenție chirurgicală în urma căreia a orbit. Medicii nu i-au mai dat nicio șansă de vindecare, însă un miracol s-a petrecut anul trecut, când bătrâna din Florida s-a împiedicat în propria casă lovindu-se cu spatele de șemineu.

„Eram în camera mea de zi, mergând spre ușă. Piciorul meu s-a agățat de o scândură și m-am dezechilibrat ușor. M-am lovit la cap și spate, cel mai probabil de șemineu”, a explicat Mary Ann.

imagasa

După cădere, doamna Franco a fost transportată la spital și operată din nou. După ce și-a revenit din anestezie, la vreo patru ore de la intervenție, femeia a realizat că și-a recăpătat vederea. Neurochirurgul Dr. John Afshar, care a efectuat această operație, a declarat pentru ABC News, că intervenția sa nu a avut nicio legătură cu problema de vedere a femeii și nici el nu își poate explica cum de Mary Ann vede din nou.

„Revenirea vederii este un adevărat miracol. Eu chiar nu am o explicație științifică pentru aceasta”, a declarat doctorul.

sursa: independent.co.uk

Articole recente
Leave a reply