Emoționant: un copil cu grave probleme de vedere își vede mama pentru prima dată

Emoționant: un copil cu grave probleme de vedere își vede mama pentru prima dată

Nimic nu e mai frumos, pur și angelic pe lume decât chipul mamei. Christopher Ward, un copil cu grave probleme de vedere, în vârstă de doar 12 ani, a reușit să își vadă mama pentru prima dată cu ajutorul unor ochelari electronici speciali numiți eSight. Ochelarii eSight sunt dotați cu o camera video de mare viteză care captează imagini pe care mai apoi le proiectează pe un ecran LED în fața ochilor utilizatorului, permițându-i acestuia să distingă obiectele cu o precizie extrem de bună. Pentru Marquita Hackley, faptul ca a asistat la momentul în care fiul ei a văzut pentru prima oara după 12 ani de viață a fost o experiență extrem de emoționantă”.

„Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se intoarcă spre mine și să-mi spună: Ah mami, aici erai! Și apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut și că sunt foarte draguță, m-am simțit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine”, a povestit femeia pentru ABC News.

Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic. Acesta nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză băiatul nu poate percepe decât foarte puțină lumină cu chiul stâng și vede umbre cu cel drept.

 

sursa: ziare.com

Articole recente
Leave a reply