Beneficiile incredibile pe care cojile de banană le-ar avea pentru organismul uman, dacă le-am consuma

Beneficiile incredibile pe care cojile de banană le-ar avea pentru organismul uman, dacă le-am consuma

În marea majoritate a cazurilor, cojile de banane ajung la coșul de gunoi, însă nutriționiștii ne recomandă să le consumăm având un bogat conținut de minerale și vitamine. Coaja de banană, deși are un aspect mai puțin plăcut, conține triptofan, potasiu și magneziu. Triptofanul este unul din cei 8 aminoacizi esențiali pentru organismul uman. Este precursorul serotoninei și melatoninei și nu poate fi sintetizat de organism; ca urmare el trebuie introdus printr-o dietă adecvată. Acesta previne și tratează stările de depresie prin care organismul nostru trece în diferite perioade.

„Coaja de banană conține cantități mari de vitamina B6 și B12, precum și magneziu și potasiu. De asemenea, conține unele fibre și proteine”, a declarat nutriționistul Laura Flores citată de site-ul LiveScience.

Interiorul bananei conține și el procente semnificative de vitamine și minerale necesare organismului însă nu vom regăsi aici  vitamina B12 și nici Triptofan. În schimb avem în proporție de 12 % fibre, 17% vitamina C, 20% vitamina B6, 12% potasiu, 8% magneziu.

Dacă stomacul nostru nu ar suporta „ideea” de a mânca coaja de banană, nutriționiștii ne recomandă sa o folosim în alte scopuri fiind păcat să aruncăm acest produs valoros oferit de natură. În afară de faptul că putem să le integrăm în diferite salate să le folosim la sosuri pentru diferitele cărnuri, le putem utiliza și la udatul plantelor – tot ce trebuie să facem este să le lăsăm în apa pentru flori cel puțin cu 1-2 zile înainte de a unda plantele.

Traducerea și adaptarea Radu ungureanu

sursa: businessinsider.com

Articole recente
Leave a reply